Ambasada Republicii Moldova în Regatul Țărilor de Jos

Useful linksCentrul de Apel
Chamber

Ştiri din Moldova

UPDATE, ora 10.30 - Prăbuşirea unui pod rutier în regiunea oraşului italian Genova

UPDATE, ora 10.30 - Prăbuşirea unui pod rutier în regiunea oraşului italian Genova

16 august, Chişinău- UPDATE, ora 10.30 - Potrivit informaţiilor de ultimă oră un cetăţean al Republicii Moldova, a fost rănit urmare a prăbuşirii podului rutier din regiunea oraşului italian Genova, acesta a suferit o serie de traumatisme şi este internat într-un spital din localitate, viaţa fiind-ui în afara oricărui pericol.

Cetăţeanul moldovean a fost vizitat de către Consulul General al Republicii Moldova la Milano.

 * * *

15 august, Chişinău - UPDATE, ora 12.30 - Potrivit informaţiilor de ultimă oră furnizate de către autorităţile italiene, se confirmă că printre victimele inregistrate ca urmare a prăbuşirii podului rutier din regiunea oraşului Genova este şi un cetăţean al Republicii Moldova cu dublă cetăţenie. Consulatul se află în contact cu rudele.

Consulul General al Republicii Moldova la Milano s-a deplasat la Genova.

* * *


14 august, Chişinău, ora 18.00 – Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene şi Consulatul Republicii Moldova la Milano s-a autosesizat în legătură cu prăbuşirea unui pod rutier, pe autostrada A10, în regiunea oraşului italian Genova, soldat cu 22 morţi şi 13 răniţi.

Consulatul Republicii Moldova la Milano este în contact permanent cu autorităţile locale şi monitorizează evoluția situației. La momentul actual, potrivit poliţiei locale se fac investigaţii la faţa locului şi deocamdată nu se cunoaşte identitatea victimelor. Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene la Republicii Moldova va reveni cu noi informaţii la prima apariţie a acestora.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene reaminteşte că cetățenii Republicii Moldova pot solicita asistență consulară la numărul de urgență al Consulatul Republicii Moldova la Milano:  +39 320 610 89 89.