Ambasada Republicii Moldova în Regatul Țărilor de Jos

Useful linksCentrul de Apel
Chamber

Noutăţile Ambasadei

Aniversarea a 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice moldo-olandeze

Cu ocazia aniversării a 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre Republica Moldova şi Regatul Țărilor de Jos, la 10 iulie 2017, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Andrei Galbur, a transmis un mesaj de felicitare omologului său olandez, Bert Koenders.

În mesajul de felicitare, șeful diplomaţiei moldovenești a apreciat dinamica pozitivă a dialogului moldo-olandez, menționând rezultatele tangibile obținute în special în ultimii ani. De asemenea, a fost subliniat că Republica Moldova apreciază asistenţa oferită de Guvernul Țărilor de Jos în vederea sprijinirii continue a eforturilor de modernizare a țării și de promovare a agendei de reforme.

Vizita la Haga efectuată de șefului diplomaţiei moldovenești la începutul anului curent a creat noi perspective pentru dezvoltarea dialogului politic și în acest context a fost evidențiat interesul sporit al Republicii Moldova pentru consolidarea și diversificarea relațiilor bilaterale în toate sferele de activitate, care dispun în continuare de un vast potenţial de colaborare.

Notă: Republica Moldova a stabilit relaţii diplomatice cu Regatul Țărilor de Jos la data de 10 iulie 1992.